Į Vilnių atvykstantys svečiai pastebi, kad sostinės gyventojai labai mėgsta mėsainius. Be specializuotų juos gaminančių užkandinių, jų rasi net didžiųjų restoranų tinklų meniu. Tačiau kur gaminami geriausi Vilniaus mėsainiai? Štai 5 pasirinkimai.
Vieta jaukiems pasisėdėjimams, bendravimui ir skrandžio pakutenimams – taip save pristato „Le Butcher“. Čia mėsainių kepsneliams gaminti naudojama aukštos rūšies iš skirtingų Lietuvos ūkių kruopščiai atrinkta ir pagal slaptą receptą paruošta jautiena. Užsuk, jei norėtum paragauti iš vietinių ingredientų pagaminto mėsainio.
Nors šios vietos šūkis anglų kalba yra „Viskas geriau su trupučiu dramos“, čia vyraujanti atmosfera padės atsipalaiduoti ir nuteiks išties maloniai. „Drama Burger“ garsėja savo jautienos pastrami, siūlo vegetariškų patiekalų bei, žinoma, puikių klasikinių mėsainių.
Kas dėl dramos – jos dažniausiai parūpina „Keulė Rūkė“. Tik pažvelk į Trumpą ir Putiną vaizduojantį gatvės meno kūrinį ant šio restorano sienos. Tačiau išpopuliarėti jiems padėjo ne vien sensacingos naujienos: „Keulė Rūkė“ mėsainiai, šonkauliukai ir dešrelės yra ko gero geriausi visoje Pylimo gatvėje.
2011 m. veiklą pradėjęs restoranas vienas pirmųjų Vilniuje savo svečiams pasiūlė kokybiškų mėsainių. Praėjus septyneriems metams jis vis dar žinomas dėl gero maisto ir aptarnavimo. Vakarop jo patalpas užlieja šilta šviesa, kas suteikia ypatingo jaukumo. Staliuką vertėtų rezervuoti iš anksto, kadangi viduje dažnai nelieka laisvų vietų.
Prie pat Katedros aikštės įsikūrę „Boom Burgers“ siūlo paragauti mėsainių su airiška „Black Angus“ jautiena, ožkų sūriu ar paplotėliais iš pupelių – trumpai tariant, ką nors sau čia ras kiekvienas. Ši vieta nuolat gauna aukštus įvertinimus iš svečių. Be to, atsisėdęs prie lango galėsi stebėti, kas vyksta Gedimino prospekte.