Siekdami užtikrinti efektyvesnį interneto svetainės veikimą, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą interneto svetainėje sutinkate, kad Jūsų kompiuteryje būtų įrašomi slapukai.

Geriausi Vilniaus restoranai

GO_Vilniaus_restoranu_gidas_2019-1 coverAtsisiųsti

Vilnius, kuriame nuo seno sugyvena skirtingos tautos, susiurbė į save visą jų kulinarinį paveldą. Tačiau šiandien miesto restoranai siūlo paragauti ne tik tradicinių patiekalų. Istorinės UNESCO įvertintos miesto gatvės vilioja kvapais iš viso pasaulio, šiuolaikiniais skonių deriniais ir moderniomis paruošimo technologijomis.

Dėl jų įprasti lietuviški produktai iš vietos ūkių virsta mažais stebuklais ir dideliais atradimais. Vilniaus restoranai ypač daug dėmesio skiria sezoniškai virtuvei, improvizacijoms ir svečių patirtims. Garsiausi šefai stebina išieškotais patiekalais, meistrišku paruošimu ir maisto istorijomis.

Restoranai skiriasi savo virtuvėmis, koncepcijomis ir tradicijomis, tačiau juos vienija bendras siekis gerinti restoranų kultūros kokybę, kurti Naujosios Baltijos virtuvę ir pasiūlyti svečiams leistis į skonių pažinimo kelionę. Tiek prabangiausiuose restoranuose, tiek šeimos restoranėlių virtuvėse verda aistra maistui, kurią galima pajausti ragaujant meistrų šedevrus.

Šio leidinio puslapiuose surinkti geriausi miesto restoranai, kuriuos rekomenduoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos bei Gero maisto akademija. Specialiu ženkliuku pažymėti restoranai yra tarp 30 geriausių Lietuvos restoranų 2018 metais. Vilniaus skonius vertina ir tarp geriausių Baltijos šalių restoranų įtraukia „White Guide“ gidas.

Nors restoranų meniu dažnai keičiasi, tačiau jausmas ir kokybė išlieka. Todėl leidinio puslapiuose pateiktas aprašymas leis artimiau susipažinti su kiekvieno restorano filosofija, šefų meistryste ir garsiausiais patiekalais. Kviečiame pažinti Vilniaus skonių įvairovę.

Skanaus!

Dziaugsmas

Džiaugsmas

Vieno geriausių Lietuvos šefų Martyno Praškevičiaus bistro tipo restorane gera dalintis maistu, valgyti rankomis ragaujant skirtingus užkandžius ir bandant suprasti, ką kalba išmoningai suderinti ingredientai. Čia maistas ruošiamas tik iš lietuviškų produktų, todėl meniu sezoniškas ir dažnai kinta. Galima paragauti ir vietoje vytintų kumpių ar marinuotų daržovių. Restorano filosofija tarsi byloja, kad svarbu džiaugtis paprastais, bet kokybiškais dalykais. Jokio blaškymosi – tamsus restorano interjeras leidžia sutelkti dėmesį į tai, kas svarbiausia – šviežią maistą ir netikėtus derinius. 2018 m. restoranas pelnė geriausio Lietuvos restorano titulą.

DS

Sweet Root

Vakarienė šiame restorane – lyg dėlionė iš daugybės subtilių patiekalų bei vieno kąsnio istorijų. Vedinos natūralių skonių ir išskirtinai vietinių bei sezoniškų produktų restorane atgyja maisto tradicijos. Skonių pasakojimui sukurti daržovės ir prieskoniai atkeliauja iš restorano daržo, į lėkštes nugula ir iš pievų bei miškų surinktos uogos bei žolelės. Čia verta vis sugrįžti – valgiaraščio pasikeitimus diktuoja pati gamta, tad tik duona ir kaimiškas sviestas išlieka visus metus. Modernus pateikimas, šviesi bei rami erdvė ir nuoširdi vietinė virtuvė kuria naują vakarieniavimo tradiciją. „Sweet Root“ pelnė trečio geriausio restorano Baltijos šalyse titulą.

Šturmų švytury

Šturmų švyturys

Tai išskirtinis ir vienintelis šviežios lietuviškos žuvies restoranas. Norimą žuvį galima išsirinkti ant čia pat esančio ledo prekystalio. Niekas negali nuspėti, koks tądien bus žvejų laimikis, todėl patiekalai ir skoniai keičiasi kasdien. Čia variniuose induose verda improvizacija – žuvis derinama su sezoniškais priedais. Restorano aplinka nukelia į Mažąją Lietuvą, į nedidelį žvejų kaimelį.

Amandus

Amandus

Ne kartą geriausiu Lietuvos šefu išrinktas Deivydas Praspaliauskas restorane improvizuoja sezoniniais produktais kurdamas naujus skonių derinius. Skandinaviška dvasia iš virtuvės persikelia į restorano sales ir svečių lėkštes. Čia jaučiama ypatinga meilė maistui – jis tarsi prabudina jausmus, praturtina kūną ir stebina akis savo estetika bei kūrybišku patiekimu. „Artagonist“ viešbutyje įsikūrusiame restorane netrūksta meniškos dvasios. Dienos metu restoranas tiekia vis kitokį pietų pasiūlymą, o vakarais rengiamos degustacinės vakarienės transformuoja restoraną į gastronomijos teatrą. Ypatinga šefo kuriama degustacinių vakarienių atmosfera nepalieka abejingų. Kiekvieną mėnesio pirmąjį antradienį pristatomas naujas degustacinis meniu.

Dine

Dine

Kai restoraną įkuria virtuvės šefas Egidijus Lapinskas ir someljė Arminas Darasevičius, galima neabejoti, kad patiekalai bus idealiai suderinti su siūlomais vynais. Sudėtingi europietiškos virtuvės patiekalai žavi skonių lengvumu bei subtilumu. Meniu puikuojasi iki smulkmenų išgryninti kūriniai, kurių pagrindas – jūros gėrybės, žuvis ir mėsa. Taip pat galima rinktis degustacinę vakarienę su priderintais vynais. Restoranas yra padalinta į dvi erdves. Vienoje dominuoja balta spalva ir ryškios detalės, kitoje – santūresnė tamsi spalva. Priklausomai nuo progos kiekvienas ras sau tinkančią aplinką.

Somm

SOMM

Restorano idėja paprasta – užkandžiai tapos ir vynas, tačiau kiekvienas patiekalas čia kuriamas aistringai, laikantis aukščiausių pasaulinių standartų. Kas griežia pirmuoju smuiku – maistas ar vynas? Restorano meniu gali pasikeisti ir du kartus per vakarą, o skoniai nepaliaus stebinti. Čia didelis žalios žuvies, jūrų gėrybių ir mėsos užkandžių pasirinkimas, o malkinėje krosnyje ruošti užkandžiai ir patiekalai – vienas mėgstamiausių svečių valgių. 6 someljė padeda susigaudyti tarp 400 vynų rūšių ir nepriekaištingai suderinti vyną su patiekalais. Restorane taip pat vyksta degustacinės vakarienės su priderintais vynais arba degustacinės vyno vakarienės su vizituojančiais vyndariais.

web7

Gaspar’s

Restoranas apjungia europietišką virtuvę su šiuolaikinės indų virtuvės prieskoniu – dalį patiekalų šefas Gaspar Fernandes iki šiol ruošia pagal mamos ir senelio receptus, o juos papildo eksperimentai, ant žarijų kepami ar lėtai žemoje temperatūroje ruošiami patiekalai ir nauji deriniai iš mėsos ir jūrų gėrybių. Daugelis prieskonių atkeliauja iš Indijos, o restoranas didžiuojasi savo slaptu prieskonių mišiniu, patiekalams suteikiančiu atpažįstamo skonio. Savaitgaliais čia laukia ir vėlyvieji pusryčiai su garsiaisiais Benedikto kiaušiniais. Šilta ir draugiška atmosfera skatina niekur neskubėti.

GV-2

Saint Germain

Vienas pirmųjų aukšto aptarnavimo lygio restoranų jau 13 metų pasitinka svečius simpatišku Provanso stiliaus interjeru, įspūdinga vyno korta ir nekintančia kokybe. Čia viskas prasideda nuo skonio. Prancūziškos virtuvės restorano meniu stebina sudėtingais patiekalais ir ingredientų įvairove, tačiau skonių dermė apgalvota iki smulkmenų. Pats meniu keičiasi retai, todėl patiekalai išgryninti laiko, nepabostantys ir nuolatiniams lankytojams. Jautienos tartaras, pomidorų ir baravykų sriubos, befstrogenas, tuno filė ar firminis rizotas siūlomi nuo pat restorano atidarymo. Jaukią bohemišką aplinką lengva pamėgti. Čia vakarus leido ir garsūs aktoriai Jeremy Ironsas, Johnas Malkovichius, Danielis Craigas, Naomi Watts.

D'Antonio

D‘Antonio

Kadaise garsėjęs picomis šiandien restoranas siūlo daug užkandžių, mėsos ir žuvies patiekalų bei įspūdingus desertus. Tradicinė itališka virtuvė čia suskamba naujomis moderniomis natomis. Restorano šefui Dmitrij Babenko pavyktų nustebinti net tikrą italų virtuvės žinovą. Virtuvėje nuolat eksperimentuojama. Kiekvienam sezonui valgiaraštis papildomas naujais patiekalais, ypatingiems skoniams išgauti derinami neįprasti produktai, ieškoma naujų raviolių formų ir įdarų. Beje, ravioliai – vizitinė „Da Antonio“ kortelė. Restorane jūsų laukia ir puiki proga susipažinti su vynais iš visų Italijos regionų.

DSC_6279

Ertlio namas

Restoranas suteikia netikėtą galimybę pažinti XIII-XIX a. Lietuvos istoriją per gastronominę patirtį. Unikali šeimyniška erdvė, įsikūrusi istoriniame XVII a. vokiečių mūrininko Jurgio Ertlio name, skoningai suderina rafinuotą lietuvišką virtuvę su šiuolaikine kultūra ir technologijomis. Ragaujant karvelio, antienos ar barščių su ausytėmis čia galima pasijusti senovės lietuvių didikais. Valgiaraštis priklauso nuo sezoniškumo, todėl keičiasi net 6 kartus per metus. Patiekalai ruošiami pagal skirtingus istorinius laikotarpius, o jų kilmės ir ingredientų istorija papasakojama prie stalo. Patiekalus siūloma derinti su midumi ar lietuvišku vynu.

Tiana

Ti’ana

Viduržemio jūros regiono virtuvės restorane didžiausias dėmesys skiriamas kokybei. Žalios žuvies, jūrų gėrybių ir ant grotelių ruošti egzotiškos mėsos patiekalai išieškoti ir subalansuoti. Nedideliame restorane vyksta betarpiškas bendravimas – svečiams matant gimsta įspūdingieji tartarai, kurių pasirinkimas kinta priklausomai nuo sezono. Toskanietiška tiršta žuvienė su jūrų gėrybėmis ar krabo kiaute patiekiamas rizotas su krabų mėsa pakylėja nuotaiką. Tačiau čia, įspūdingai įrengtoje salėje su vaizdu į Vilniaus senamiestį, kartais verta tiesiog prisėsti kavos su tradiciniais desertais, kuriems savitą skonį suteikia ypatingos detalės.

Boff

Böff

Restoranas skleidžia teisingą mėsos valgymo kultūrą bei tradiciją vadovaudamasis paprasta vizija – ingredientų kokybė ir paruošimo meistrystė. Čia varžosi natūralios kokybiškos mėsos skonis, o ne prieskoniai. Didkepsniai iš įvairiausiuose pasaulio kampeliuose atsakingai užaugintos ir sertifikuotos jautienos, avienos ar ėrienos, platus jūrų gėrybių užkandžių pasirinkimas – viskas išgryninta iki tobulumo. Kaip kiekviename tikrame kepsnių tipo restorane, svečiams paliekama laisvės improvizuoti ir patiems rinktis didkepsnių iškepimo laipsnį, garnyrus, todėl šefo Mher Gevorkjan sukurtas meniu nėra labai platus, bet tarpusavyje suderintas taip, kad suklysti renkantis tiesiog neįmanoma.

Selfish

Selfish

Šeimos bistro „Selfish“ siūlomame meniu jaučiama meilė kelionėms ir unikaliems produktams. Restorane kvepia vandenynu – meniu karaliauja tiesiai iš ūkių atkeliaujančios austrės ir jūrų gėrybės, žuvis. Jūrų gėrybės čia – ne prabanga, o kasdienybė. Neįpareigojanti aplinka kviečia atsipalaiduoti ir leidžia visą dėmesį sutelkti į šviežumu alsuojančius produktus ir patiekalus, pažinti naujus skonius. Tradiciškai siūlomas šampanas ir vynas, geriausiai atskleidžiantis ir papildantis patiekalus. Sekmadieniais laukia midijos ir ilgi pietūs su visa šeima ar būriu draugų.

© 2016 G.G photography - www.gediminasgrazys.lt

Stikliai

„Relais & Chateaux Stikliai“ viešbutyje, VI amžiaus pastate, įsikūrę gastronominis restoranas, taverna bei konditerijos kavinė „Ponių laimė“ jau tris dešimtmečius ruošia maistą garsiausiems pasaulių vadovams, karališkų šeimų nariams bei šou pasaulio žvaigždėms. Restorano virtuvės šefas Gerdvilas Žalys ėmėsi kurti naują lietuviškos virtuvės identitetą, remdamasis aukštais XIX amžiaus lietuviškos virtuvės standartais su tikslu auginti virtuvės tradicijas ateities kartoms. Restoranas patiekalų gamybai naudoja savo ūkyje užaugintas daržoves bei įvairių rūšių uogas, obuolius, kriaušes.

Telegrafas

Telegrafas

Viename prabangiausių Vilniaus viešbučių „Kempinski Hotel Cathedral Square“ įsikūręs restoranas „Telegrafas“ sugeba išlaikyti subtilią pusiausvyrą tarp istorinės praeities ir šiandienos. Meniu vietą atranda įkvėpimai iš įvairių pasaulio kampelių: europietiška virtuvė atvira kulinariniams netikėtumams, derinama su Rytų skoniais ir lietuviškomis tradicijomis. Čia naujai suspindi vietiniai produktai. Kurdamas meniu, šefas Vytautas Alekna atsigręžia į gamtą, įberia žiupsnelį kelionių ir vaikystės atsiminimų, taip išgaudamas modernius skonius. Trejus metus iš eilės geriausias Lietuvos someljė Martynas Pravilonis padės atrasti tobuliausiai patiekalų skonį atskleidžiančius vynus.

Meat

Meat

Restorano žvaigždė, žinoma, yra mėsa: brandinta jautiena, mėsainiai, tartarai ne tik pasotins, bet ir atvers visiškai naujus skonius. Mėsa brandinama pačiame restorane, didžiausioje Baltijos šalyse restorane esančioje brandinimo kameroje. Ji nenusileidžia pasaulyje išgirtai brandintai jautienai. Nors restoranas daugiausiai dėmesio skiria mėsai, ant grilio taip pat gula ir žuvis bei vegetariški patiekalai. Vėlyvųjų pusryčių meniu suspindi naujomis spalvomis: čia galima paragauti ne tik jau įprastų Benedikto kiaušinių, bet ir meksikietiškai, ispaniškai ar turkiškai paruoštų kiaušinių.

Copyright reserved @Kamal Mostofi 2017

El Mercado

Naujos koncepcijos, šiuolaikinės ispaniškos virtuvės restoranas šeimai ir draugams – tarsi ispaniškas turgus, kuriame verda gyvenimas. Čia atspindima visų Ispanijos regionų virtuvė, svečiai supažindinami su geriausiais patiekalais: garsioji paelija ir mažiau žinoma fideua, grilyje kepti mėsos, žuvies ar jūrų gėrybių patiekalai, užkandžiai tapos. Restoranas padalintas į dvi zonas: pusryčiams, greitiems dienos pietums ar vakaro užkandžiams malonu rinktis gastrobare, o antrajame aukšte įsikūrusioje pajūrio stiliaus erdvėje galima pasiduoti gyvenimui be rūpesčių, kur dalijamasi maistu ir patirtimis, todėl vėlyvieji pusryčiai ar vakarienė neribotai išsitęsia.

Sofa de pancho

Sofa de Pancho

Nedidelėje ryškioje restorano erdvėje lyg autentiškoje Meksikos virtuvėje vilioja aromatai ir skoniai, kuriais norisi dalintis. Daugiausiai dėmesio restorane skiriama tacos – šiltiems kukurūzų paplotėliams su įvairiais įdarais, tačiau čia galima paragauti ir ėriuko kulno ar midijų. Laisva aplinka siūlo tiesiog švęsti gyvenimą ir mėgautis geru maistu. Restoranas sukaupęs gausią ne tik didžiųjų gamintojų, bet ir mažų vietos ūkių tekilos kolekciją, tačiau prie patiekalų siūlo paragauti ir išskirtinių „Margaritų“.

14horses

14Horses

Pusryčius, pietus ir vakarienę siūlančios braserijos meniu yra kuklus. Jis įkvėptas lietuviškų ir Baltijos šalių tradicijų, paruoštas iš ekologiškų lietuviškų produktų, daugelis jų užauginti restoranui priklausančiame ūkyje. Kai tiek dėmesio skiriama kokybei, net tradicinė silkė atsiskleidžia naujai. Prie kepinto grikių rizoto ar traškios sultingos kiaulienos šoninės dera iš Baltijos regiono daryklų atkeliaujantis alus, sidras iš smulkiųjų gamintojų ir kokybiškas vynas. Restoranas pasirūpina ir mažaisiais lankytojais į nedidelį meniu įtraukdamas ir kelis patiekalus vaikams.

Nineteen18

Nineteen18

Antrą vietą „White Guide“ geriausio Baltijos šalių restorano rinkimuose pelnęs restoranas tikrai stebina. Restorano pavadinimas skirtas paminėti 1918 m., Lietuvos Nepriklausomybės atgavimo metus. Čia iš vietos produktų, laukinės gamtos ir lietuviškų maisto tradicijų kuriama naujosios Baltijos virtuvė, kurioje egzistuoja sezoniškas 12 mėnesių ciklas. Restoranas vadovaujasi tvarumo principais, todėl visi produktai atkeliauja 100 km spinduliu. Nors restoranas įsikūręs istoriniame Pacų rūmų pastate esančiame viešbutyje „Pacai“, šefas Matas Paulinas siūlo ne rekonstruotą istorinę virtuvę, o gamtos ir kultūros akcentus. Čia rengiamos tik ribotų vietų degustacinės vakarienės, todėl paliekama erdvės eksperimentams ir skonių paieškoms.

Astoria Brasserie

Astorija Brasserie

Restoranas siūlo paragauti prancūziškos virtuvės patiekalų, pagamintų iš istorinių kulinarijos vadovėlių. Iš pirmo žvilgsnio nesudėtinga prancūziškos virtuvės receptūra ištobulinta laiko, todėl autentiški Nicos salotos, midijos, antienos kepenėlių foie gras skoniai nukelia į Paryžių. Du kartus per metus atnaujinamas meniu pristato vis naujus derinius, tačiau klasikinių patiekalų visada galima paragauti. Restoranas prisitaiko ir prie visų laukiamų švenčių ar ypatingų mikrosezonų: Kalėdų metu čia tradiciškai pagal specialų receptą verdamas karštas vynas, pavasarį karaliauja smidrai. Su prancūziškų vynų skoniais bei tradicijomis supažindina someljė Jolanta Smičienė, viena geriausių šampano eksperčių Lietuvoje.

Balsac

Balzac

Prancūziškos virtuvės restoranas, kuriame galima rasti ir klasikinių patiekalų, keturių svogūnų rūšių sriubos, midijų, sraigių, ir įmantresnių virtuvės šedevrų. Jaukiam pasisėdėjimui nuteikia tradicinis prancūziškas interjeras ir istorinio pastato elementai. Čia nuolat vyksta kūrybinis procesas, todėl dienos pietūs kasdien nustebina, o vakarienės meniu įvairus, atspindintis skirtingus Prancūzijos skonius.

Bizzarie

Bizarre

1000 kv. m. plote harmoningai dera dvi skirtingos virtuvės. Pirmajame aukšte laukia Rytų virtuvei ir Peru būdingi skoniai: sušiai, japoniškoji sakė, Pekino antis. Čia patogu dalintis mažais patiekalų gabalėliais ir su draugais išragauti kuo daugiau skonių. Antrasis aukštas vilioja viduržemio jūros patiekalų gerbėjus. Čia kiekvieną vakarą virtuvės šefas ruošia patiekalus iš žuvies, jūrų gėrybių bei mėsos patiekalų. Vakarienei pasibaigus galima pereiti į kokteilių zoną ir leisti laiką iki vėlyvo vakaro, o savaitgaliais restoranas kviečia vėlyvųjų pusryčių. Restorano šefas Ernestas Viršilas, vadovavęs ne vienai „Michelin“ žvaigždėmis įvertintai virtuvei, meistriškai žongliruoja skirtingose virtuvėse suderindamas prabangią aplinką ir ryškius skonius.

Blue Lotus

Blue Lotus

Restoranas skoniais nukelia į egzotiškuosius Indiją ir Tailandą. Penki puikiai savo įgūdžius ištobulinę virtuvės šefai iš tolimosios Azijos stebina autentiškoje „tandoor“ krosnyje kepamais kepsniais ir duonos paplotėliais, daugybe mėsos ir jūros gėrybių patiekalų įdomiuose prieskoninguose padažuose, gardžiais vegetariškais ir veganiškais pasirinkimais. Indiškiems patiekalams naudojami bent septynių rūšių prieskoniai, o Tailando – kokosų pienas, riešutai ir aitriosios paprikos. Jei su šiomis virtuvėmis dar tik pradedate pažintį, čia patiekalų aštrumą galite pasirinkti pagal savo skonį – nuo visiškai neaštrių iki pačių aštriausių, tik nepamirškite apie pageidavimą pranešti užsisakydami. Ypatingais patiekalais džiuginantis restoranas turi kelias stilingas erdves, kuriose galima ne tik užsukti pavalgyti, bet ir rengti vakarėlius ar šventines vakarienes.

1 aukštas

Grey

Nors restorane dominuoja pilkas interjeras, maistas čia tikrai spalvingas. Pagrindiniu smuiku griežia ant žarijų kepti patiekalai atviroje restorano virtuvėje su visus metus veikiančiu griliu. Čia galima susidaryti savo užkandžių lentą ar paragauti tradicinių lietuviškų patiekalų: cepelinų, ant žarijų kepto varškės sūrio, bulvinių blynų. Bare daugiau nei 100 vyno rūšių, kad pavyktų rasti idealų derinį su siūlomų patiekalų įvairove. Viduje daug erdvės net didžiausioms kompanijoms, o sėdint lauko terasoje atsiveria įspūdingas vaizdas į Katedrą ir Gedimino bokštą.

HEALTH1

Health

Kaip atspindi pavadinimas, tai sveiko ir subalansuoto maisto restoranas, kuriame galima mėgautis patiekalais, kad ir kokio mitybos plano laikosi svečiai. Restoranas parodo, kad sveikas maistas nebūtinai prėskas ar nuobodus. Nors maistui ruošti nenaudojamas cukrus, čia galima rasti ir sveikų desertų, ir derančio vyno. Pagrindinis meniu restorane keičiamas kas sezoną, o dienos pietų – kiekvieną darbo dieną. Kiekviename patiekale stengiamasi išlaikyti maistinių medžiagų balansą: angliavandeniai čia iš viso grūdo makaronų ar kruopų, riebalai – tik gerieji, t. y. iš avokadų, alyvuogių aliejaus ar riešutų, baltymai – iš kokybiškos mėsos, žuvies ar sūrio. Savaitgaliais verta pasilepinti sveikais, bet ypatingai gardžiais vėlyvaisiais pusryčiais, o gal net šokoladine avižine koše su bananais.

Imperial

Imperial

Klasikinės virtuvės restoranas, kur jaučiamas įvairių šalių kulinarinis paveldas ir nesileidžiama į kompromisus su prastu skoniu. Karališkas protokolinis aptarnavimas, maži ritualai ir kokybė sukuria šventės atmosferą net paprastą dieną. Prabangus interjeras perkeliamas ir į lėkštes – omarai, ikrai, žvėriena čia virsta harmoningais skoniais. Kiekvienas mėnuo skiriamas vis kitam to mikrosezono ingredientui, todėl net nuolatiniai svečiai gali leistis į kulinarinį nuotykį. Tačiau dalis meniu nekinta – Niujorko marmurinės jautienos didkepsnio ar garsiojo restorano foie gras pašteto galima paragauti visus metus. Restoranas siūlo ir atskirą Lietuvos virtuvės meniu, kurį ragaujant galima pasijusti bajoru ar 16 a. didiku.

Lauro lapas

Lauro Lapas

Modernus namų restoranas kvėpuoja itališka dvasia. Nedidelėje erdvėje daug eksperimentuojama ieškant geriausių skonių. Meniu čia sudaro vos keli nuolat kintantys patiekalai, kurie priklauso nuo sezoninių produktų – čia karaliauja sezoninės salotos, sriubos bei namų gamybos makaronai. Jei patiekalo skonis atsiskleidžia geriau, restorane nebijoma sulaužyti gamybos tradicijų – pavyzdžiui, panna cotta ruošiama iš kefyro. Čia malonu susitikti ir dienos pietų, ir grįžti neįpareigojančios vakarienės – patiekalai kaskart skirsis.

Le Bonjour

Le BonJour

Klasikinės prancūziškos virtuvės restoranas siekia sukurti gastronomijos ir akimirkų džiaugsmą, kur gera prie vieno stalo dalytis kokybišku maistu ir bendravimu. Tai byloja apie norą dalintis tuo, ką Prancūzija turi geriausio. Pietūs ar vakarienė šiame restorane sukels geriausius gomurio patyrimus, nukels svečius į romantiškos nuotaikos šalį. Čia kiekvieną lankytoją pasitiks ir palydės šiltai ir draugiškai. Menių kuria ir konsultuoja pats prancūzų šefas Danilo Bianco. Restorano erdvės išsidėstę per du aukštus. Jas sudaro erdvi „Freskų“ salė, jauki baro salytė, vyno rūsio ir „Gėlių bibliotekos“ salės, kurios puikiai tinka nedidelėms privačioms šventėms, šiltoms ir jaukioms susitikimo su šeima ar draugais akimirkoms.

Hazienda

Mabre Steakhouse Hazienda

Vilniaus senamiesčio širdyje, buvusiame XVI a. vienuolyne, įsikūrę klasikinio stiliaus kepsnių namai jau dvidešimt metų svečius džiugina brandintos jautienos patiekalais: nuo karpačo iki ant grotelių ruošiamo legendinio didkepsnio su T formos kaulu. Daugiausiai dėmesio čia skiriama kokybei. Mėsa ant stalo atkeliauja iš visų pasaulio kampelių – lietuviška žvėriena ir jautiena rungiasi su garsiomis jautienos rūšimis iš Argentinos ar Australijos. Ilgametė restorano šefė Rima Remeikienė restorano meniu taip pat skiria daug dėmesio žuvims ir jūrų gėrybėms.

Mason

Mason

Didžioji restorano patiekalų dalis atkeliavo iš Prancūzijos ir Italijos virtuvių. Dalis valgiaraščio keičiasi kas kelias savaites. Čia siūlomos sezoninės gėrybės, tačiau kita dalis atspindi svečių jau pamėgtus patiekalus, pavyzdžiui, aštuonkojį ar kamamberą su raudonųjų svogūnų čatniu. Restoranas padalintas į kelias zonas: nedidukas baras, antrame aukšte – restorano erdvė, o dengtoje terasoje sukurtas žiemos sodas. Užsukę vėlyvų pusryčių gali rinktis ne tik iš tradicinių kiaušinių ar košių, blynelių, bet ir krevečių sriubos.

Mykolo 4

Mykolo 4

Šeimos restoranas bistro puoselėja XIX a. buržuazinę Vilniaus virtuvę. Restoranas įsikūręs kelis šimtmečius skaičiuojančiame pastate, o receptai surinkti iš Vilniaus ponių užrašų, senųjų kulinarinių knygų ir tobulinami pagal šiuolaikines prancūziškos aukštosios gastronomijos madas. Dienos metu svečiai vaišinami paprastu naminiu maistu. Vakare, kaip tikroje turtingų Lietuvos bajorų puotoje, ant stalo nugula kilmingos įdarytos putpelės, elniena su morkų piurė ir pastarnokais, ėrienos karka su kaulu, išskirtiniai vynai ir midus – tikra puota net ir vidury savaitės.

Pachamama

Pachamama

Pachamama Dinner Club brings the essence of Peruvian cooking traditions and bright flavours from the Nikkei kitchen to Vilnius. The dishes are prepared with high quality products, and include cured fish, seafood, exceptional meats and delicious snacks for sharing. The Latin American menu blends the traditional Peruvian food experience with exciting influences from Japan, China and Spain. The stars of the menu – ceviche, tuna tacos, beef anticucho, rib eye steak and octopus – are sure to provide an extraordinary dining experience. More than a restaurant, Pachamama Dinner Club’s lively interior and energetic staff encourages guests to have a true Latin American dining experience. Evenings on the weekends cannot be missed; they combine DJs and live music for an immersive and interactive dinner with cocktails and a festive party.

Panama food garden

Panama Food Garden

Restorano aplinka primena vasaras kurorte, kai nereikia niekur skubėti, o po kojomis girgžda medinės grindys. Lėkštėse garuoja mėsos kepsniai, kvapais vilioja Azijos patiekalai, padaže ilsisi jūrų gėrybės ar Baltijos jūroje pagautos žuvys. Meniu atspindi sezonų kaitą. Besikeičiančius metų laikus galima stebėti mėgaujantis maistu ir sėdint lauko šiltnamio viduje. Čia kurorto nuotaiką kuria egzotinės gėlės ir auga patiekalams naudojami prieskoniai. Vieta tarsi idealiai pritaikyta ilgiems vakaro pasisėdėjimams dalinantis maistu ar neskubiems vėlyviesiems pusryčiams su daržovių blyneliais, kiaušiniais ir žaliaisiais kokteiliais.

GV-8

Paupio 12

Jaukius namus primenantis šeimos restoranas nevaržo kūrybinės laisvės, daug dėmesio skiria ekologijai ir šviežumui. Atviroje virtuvėje galima matyti, kaip gimsta patiekalai. Restoranas turi savo daržą, kuriame augina prieskonius. Čia vietą atranda įvairiausių šalių virtuvės: šviežia Viduržemio jūros žuvis, tikroje krosnyje kepta itališka pica ar ant grotelių kepti kepsniai. Valgiaraštis ne pernelyg didelis, daugiausiai dėmesio skiriama laiko patikrintiems ir klientų pamėgtiems patiekalams. Restorane ilgų lėtų pietų ar vakarienės laukiama visa šeima – vaikams čia įrengta atskira erdvė.

Quensberry

Queensberry

Šiuolaikinės lietuviškos virtuvės restoranas ir vyninė siūlo pažvelgti į kulinarinį Lietuvos paveldą ir įrodo, kad vėdarai ar cepelinai savo skonį atskleidžia ne kaimiškoje aplinkoje, bet minimalistinio stiliaus interjere. Tradicinius patiekalus lydi taip pat lietuviški, bet rečiau ragaujami ungurio ar antienos patiekalai. Restorane prie lietuviškų patiekalų derantį vyną padės išsirinkti someljė – čia siūloma net penkiasdešimt lietuviško vyno rūšių. Savaitgalį galima pasilepinti vėlyvaisiais pusryčiai su omletais, lietiniais, įvairiomis košėmis ar sumuštiniais.

Rib Room restorano foto

Rib Room

Restorane daugiausiai dėmesio skiriama netradiciniams šonkaulių receptams. Čia jų siūlomos net 8 rūšys, o šonkaulius paruošti užtrunka net 16 val. Viešbutyje „Holiday Inn“ įsikūrusiame restorane lankosi svečiai iš viso pasaulio, tad galite rasti įvairiausių skonių virtuves nuo Azijos iki Amerikos. Mėgstantiems dūmo kvapą ant žarijų kepama ypatingos kokybės mėsa ir jūrų gėrybės.

Rise_ Mantas Golubevas

Rise

Jaukus restoranas, kur laikas lyg sustoja, tačiau sušiai stalą pasiekia greitai. Viskas ruošiama čia ir dabar. Atvira virtuvė įkurdinta už baro, tad gaminimo procesas nepridengiamas paslaptimi. Asketiškas interjeras, minimalizmas aplinkoje ir lėkštėje, dėmesys maisto kokybei ir paruošimui nukelia į Japoniją. Meniu nėra ypač didelis, tačiau vienas iš restorano savininkų ir virtuvės šefas Egidijus Lapinskas suteikia progą susipažinti su įvairiais skoniais. Vieno kąsnio sušiai – puikus būdas dalintis patiekalais ir paragauti daugiau. Someljė Arminas Darasevičius sudarė didžiausią pilstomo vyno meniu, todėl čia tikrai pavyks suderinti maistą ir gėrimus.

Saula

Saula

Įsikūręs XVII a. rūsiuose restoranas siūlo paragauti netradicinių lietuviškos virtuvės patiekalų. Čia neieškoma istorinės autentikos. Gerai pažįstami produktai pateikiami šiuolaikiškai. Žvėriena, topinambai, perlinės kruopos labiau primena bajorų valgius. Restorane ne tik kepama duona, bet ir verdamos uogienės, darže auga prieskoniai. Visi patiekalai gaminami tik iš lietuviškų produktų, o apie jų kilmę galima sužinoti valgiaraštyje. Meniu suskirstytas pagal produktus ir keičiasi ne tik nuo sezono, bet ir nuo to, ką tądien gali pasiūlyti ūkininkai.

interjeras

Stebuklai

Restoranas garsėja savo grilio patiekalais ir mažais stebuklais. Nors patiekalai atrodo įspūdingai, tačiau lėkštėje triumfuoja skonis. Stebuklai čia slypi paprastume. Daugiausiai lemia švieži ir kokybiški produktai, tarpusavyje derantys skoniai ir meistriškas pateikimas neapkraunant patiekalo nereikalingomis detalėmis. Restorano valgiaraštis keičiasi kiekvieną sezoną, tačiau ištikimi gerbėjai mėgstamų patiekalų nepasiges: tuno ar jautienos tartaras, burata su pistacijų kremu išlieka visus metus. Restoranas taip pat garsėja savo vėlyvaisiais pusryčiais: Benedikto ar meksikietiški kiaušiniai, purūs varškėčiai, angliški pusryčiai savaitgaliais suburia miesto gurmanus.

Sue Raja

Sue’s Indian Raja

Tikra indiško maisto oazė, kur iki detalių atkuriamas ne tik maistas, bet ir išpuoselėta aplinka. Autentiškuose induose patiekiami aštrūs tradiciniai kariai, tikroje krosnyje kepti „tandoor“, kvapnios duonelės nukelia į Indiją. Prieskoniai ir ryžiai atkeliauja tiesiai iš Indijos, prieskoninės žolelės – ir iš restorano daržo. Per dvidešimt gyvavimo metų restorane atsirado daug nuolatinių lankytojų, jų vardais meniu vadinami mėgstami patiekalai. Čia vyksta betarpiškas bendravimas – retkarčiais pasilabinti į salę išeina ir pats restorano savininkas. Tik iš restorano atsiveriantis vaizdas į Katedrą primena, kad restoranas yra Vilniuje.

sugamour

Sugamour

Skrydis iki Paryžiaus dar niekada nebuvo toks trumpas, bet net šviesų mieste nėra tokios vietos, kur meilės jausmas patiekiamas tiesiog ant lėkštutės… „Sugamour“ – tai desertų butikas, kurio gaminami desertai gali būti lyginami su juvelyriniais dirbiniais, apsuptais iki smulkmenų apgalvotų detalių: dangiškų servetėlių, manieringų įrankių, aksominių krėslų, sustojusio laiko ir jaukios šviesos… „Sugamour“ mėgstamas ir dėl to, kad čia pusryčiai tęsiasi nuo ankstaus ryto iki pavakarių. Čia galima paragauti Benedikto kiaušinių, pagamintų pagal klasikinį, itališką, portugališką, graikišką ir net lietuvišką receptą. „Sugamour“ a la carte meniu – moderni prancūziška klasika.

Šventaragio sodas

Šventaragio sodas

Šio restorano meniu harmoningai dera senosios Baltijos ir visiems puikiai pažįstamų Europos virtuvių skoniai. Restoranas įsikūręs istorinėje Vilniaus vietoje. Tai sufleruoja ne tik vaizdas pro milžiniškus vitrininius langus į miesto katedrą, bet ir „Šventaragio sodo“ pavadinimas. Anksčiau čia puotaudavo kunigaikščiai, dabar laukiami visi neabejingi geram kokybiškam maistui. Restoranas periodiškai organizuoja degustacines vakarienes, kasdien kviečia ankstyvųjų pusryčių, o sekmadienį – brunch, t. y. vėlyvųjų pusryčių.

Time

Time

„Comfort Hotel LT“ įsikūrusiame restorane vyrauja skandinaviškas minimalizmas. Švieži sezoniniai produktai tiesiai iš ūkininkų gaminami lėtai, prireikus rūkomi vietoje ir virsta kūrybiniais eksperimentais. Svečiai skatinami pažinti paprastų patiekalų skonį ir juo mėgautis. Restorane galima stebėti, kaip gimsta patiekalai – dalis virtuvės atvira tiek smalsiems svečiams, tiek improvizacijoms. Apsilankius kiekvieną kartą čia laukia netikėtumai, nes meniu keičiasi net du kartus per dieną, priklausomai nuo to, kokius produktus pavyko gauti ryte. Restoranas garsėja ir bufeto stiliaus vėlyvaisiais sekmadienio pusryčiais su austrėmis ir putojančiu vynu.

Town

Town

Kepsnių restoranas laikosi geriausių tokio tipo restorano tradicijų ir ugdo aukštą mėsos valgymo kultūrą. Visa mėsa į restoraną kruopščiai atrenkama ir atkeliauja iš viso pasaulio ūkių. Amerikietiško tipo kepsniai, čia pat ant grotelių kepama žuvis bei tradiciniai garnyrai – meniu ne per didelis, bet sudarytas kokybiškai, sutelkiant dėmesį į svarbiausius elementus. Šviesus minimalistinis interjeras neatitraukia dėmesio nuo maisto. Čia svečiai laukiami ir verslo pietų, ir savaitgalio pusryčių, kurie neįsivaizduojami be Benedikto kepsnio ar kiaušinių, amerikietiškų blynelių ir varškėtukų.

Trinity

Trinity

Šventoji maistu ir gėrimais pasitenkinimo trejybė „Trinity“, įsikūrusi autentiškose buvusio moterų vienuolyno patalpose, šalia žaliuojančio arba žiemojančio S. Maniuškos skvero ir tikros gražuolės Šv. Kotrynos bažnyčios. Bare „Aperitivo“ laukia Italijos kultūros įkvėpti, autentiški ir laiko patikrinti gėrimų maišymo atradimai. Restoranas „Piatto“ vilioja šiandienos inspiruota Viduržemio jūros regiono maisto bei vartojimo kultūros klasika. Baras „Digestivo“ – vieta, skirta malonioms išvadoms, bendravimui ir genialioms idėjoms. Žmoniems, kurie neskuba ir tuo mėgaujasi.

Veranda

Veranda

Restoranas vadovaujasi tokiu principu: natūralumas, šviežumas, kulinarinė improvizacija. Istoriniame mediniame Žvėryno name įsikūręs restoranas yra tarsi namų svetainė, kurioje verda gyvenimas: autentiški receptai, jaukus kiemelis, atskira erdvė vaikams, gyva džiazo muzika. Džiazuojama ir virtuvėje – sezoniniai Lietuvos ūkininkų produktai virsta elegantiškais europietiškos virtuvės patiekalais. Vakarienės metu patikusį vyną galima įsigyti čia pat esančioje vyno krautuvėlėje. Šiltuoju metų laiku daugiausiai dėmesio skiriama patiekalams, ruošiamiems malkiniame lauko grilyje.