Siekdami užtikrinti efektyvesnį interneto svetainės veikimą, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą interneto svetainėje sutinkate, kad Jūsų kompiuteryje būtų įrašomi slapukai.

Gurmaniška pertraukėlė

Foodie City Break Vilnius

Ruoškite gomurį nepakartojamiems skoniams ir išragaukite Vilnių.

Skirkite laiko vėlyviems pusryčiams

Savaitgalį neapsikraukite planais – skirkite laiko neskubiems vėlyviems pusryčiams su draugais. Jei mėgstate aktyvų laisvalaikį, po pusryčių „Kablyje“, kur rasite ir vegetariškų bei veganiškų patiekalų, užsukite į greta esantį riedlenčių parką. Nekasdieniškiems pusryčiams rinkitės Benedikto kiaušinius „Stebukluose“ ar austres restorane „Time“.

Atraskite pasaulį lėkštėje

Vilniuje daugybė pasaulio skonių. Paragaukite tobulų belgiškų midijų „Rene“, derinkite tarptautinius patiekalus su vynu „Bistro18“, ar valgykite picą „Užupio picerijoje“ žvelgdami į garsiąją angelo skulptūrą. Ieškodami ryškesnės egzotikos užsukite į marokiečių, vietnamiečių, tajų, meksikiečių ir kitų pasaulio virtuvių restoranus, kurių Vilniuje – tikra daugybė.

Išsiruoškite į rimtą vakarienę

Paverskite vakarienę švente, kurios metu fejerverkus keičia skonių sprogimas. Paragaukite tradicinių lietuviškų patiekalų su fantazija restorane „Džiaugsmas“. Pasirinkite Deivydo Praspaliausko degustacinį meniu restorane „Amandus“. Patirkite sezoniškos virtuvės malonumus „Sweet Root“.

Susipažinkite su veganiška virtuve

Jei nevalgote mėsos ar norite atrasti naujų skonių, Vilnius turi jums paruošęs staigmeną. Čiupkite sumuštinį ar nuostabaus veganiško torto gabalėlį kavinėje „Chaika“. Valgykite mėsainį be mėsos „Holigans“. Skanaukite falafelių su įvairiu humusu „Zatar“. Žaliavalgių patiekalų ragaukite restorane „Botanique“ ar užkandinėje „Raw24“. Indiško vegetariško ir veganiško maisto ieškokite restorane „Radharanė“ arba suvalgykite dienos pietus mažame šeimos restoranėlyje „Anayor“.

Mėgaukitės dūmų kvapu

Net mieste mėgaukitės degančių malkų kvapu ir ant žarijų keptu maistu. „Vingio istorijose“ pavalgę kepsnių išsinuomokite dviratį ir pralėkite Vingio parko takeliais su vėjeliu. Iš VCUP esančios terasos „Grill Terrace“ stebėkite atsiveriančią senamiesčio panoramą. Arba išsinuomokite kepsninę ir pasijauskite tarsi iškyloje „Downtown Forest“.

Pasisaldinkite gyvenimą

Padarykite mažą nuodėmę ir pasivaišinkite gurmanišku desertu cukraus rojuje. Išsirinkite spalvotų migdolinių pyragaičių desertinėje „Ali“. Pasiimkite porciją ledų iš natūralių produktų „Ice Dunes“, kur rasite net ir pasirinkimą veganams. O gal prisėskite „Sugamour“ terasoje Bernardinų sode ir valgydami pyragėlius stebėkite medžių žalumą.

Nepraleiskite popiečio arbatėlės

Pasijuskite tikru anglų aristokratu ir išbandykite popiečio arbatėlę „Šekspyro“ viešbutyje ar „Kempinski“. Įsitaisykite patogiau dideliame krėsle ir vaišinkitės sumuštiniais, pyragėliais ir, žinoma, arbata.

Rinkitės produktus maisto turguje

Pačius šviežiausius produktus rasite Halės turguje prie stoties ar Kalvarijų turguje miesto centre. Čia jūsų laukia ūkininkų produkcija, šviežios uogos ir grybai tiesiai iš miško. Madingiausio maisto ir naujų skonių ieškokite „Uptown Bazaar“.

Apsilankykite maisto renginiuose

Vienoje vietoje atraskite begalę būdų paragauti visko, kas geriausia. Daugybė gatvės maisto kiekvieną penktadienį ir šeštadienį užtvindo Tymo turgų. Norėdami išskirtinių potyrių užsiregistruokite į „Le Diner en Blanc Vilnius“ rugpjūtį ir vakarieniaukite jūroje baltai apsirengusių žmonių. Užsukite į „Vilnius Burger Fest“ liepos 26 d. ir išsirinkite geriausią mėsainį. Jei mėgstate mėsainius, skaitykite daugiau apie mėsainių kultūrą ir geriausius mėsainius mieste.