Siekdami užtikrinti efektyvesnį interneto svetainės veikimą, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą interneto svetainėje sutinkate, kad Jūsų kompiuteryje būtų įrašomi slapukai.

Vilnius teikia pasiūlymą surengti vakarienę Ronaldo ir Messi

Portugalijos futbolo komandos apsilankymo Lietuvos sostinėje proga dešimt geriausių Vilniaus restoranų rezervavo stalus Ronaldo ir Messi, o vietinė menininkė sukūrė 3D meno kūrinį iš maisto ir restoranų įrangos, vaizduojantį dvi futbolo žvaigždes.

Atsakydamas į naujausius Ronaldo komentarus, kuriais jis išreiškė norą pavakarieniauti su savo varžovu Lioneliu Messi, Vilniaus miestas nusprendė būti tarpininku tarp dviejų gyvų futbolo legendų ir pasiūlyti jiems bendrą vakarienę viename iš geriausių miesto restoranų.

Dešimt geriausių restoranų nusprendė pakviesti garbius svečius paragauti skaniausių patiekalų, siūlomų jų virėjų. Siekiant šiems futbolininkams užtikrinti pakankamai platų restoranų pasirinkimą, kiekviename iš restoranų buvo rezervuotas staliukas Ronaldo ir Messi vardu. Nesvarbu, kurį restoraną pasirinktų futbolininkai – jie galės mėgautis unikaliausiais regiono patiekalais, kadangi Vilniaus restoranai garsėja savo iš naujo atrastomis vietinės kulinarijos tradicijomis, naudojamos vietos miškų ir mažų ūkių produkcijos bei naujosios Baltijos valstybių virtuvės koncepcijos plėtojimo.

Vietinė menininkė Jolita Vaitkutė, siekdama parodyti, kad kvietimas vis dar galioja, sukūrė 3D instaliaciją iš maisto, stalo indų ir restoranų įrangos, vaizduojančią Ronaldo ir Messi. Pripažinta menininkė, mėgstanti vaizduoti pop ir politines ikonas, dažniausiai dirba su instaliacijomis, spektakliais ir iliustracijomis. „Ronaldo ir Messi“ instaliacija yra aštuonių metrų ilgio ir trijų metrų pločio, padaryta iš 658 objektų, įskaitant austres, krevetes, vynuoges, įvairius desertus ir gėrimus. Nufotografuotą ir atspausdintą meno kūrinio versiją Vilniaus meras padovanos Ronaldo.

Miestas tikisi, kad šis žaismingas gestas primins Ronaldo Lietuvoje praleistą laiką ir suvaidins svarbų vaidmenį užtikrinant ilgai lauktą dviejų futbolo virtuozų vakarienę, taip pat pademonstruos Vilniaus ir jo bendruomenės atvirumą – pradedant futbolo gerbėjais, baigiant virėjais ir menininkais.

Stebuklai

Šis restoranas garsėja savo keptais patiekalais ir mažais „stebuklais“. Maistas jau lėkštėse atrodo įspūdingai, tačiau skonis galiausiai pralenkia išvaizdą. Stebuklai slypi maisto paprastume: švieži aukštos kokybės ingredientai, skonių harmonija ir meistriškas patiekalų pateikimas, kuris nenustelbia pačių patiekalų – tai ir yra raktas į sėkmę. Meniu keičiasi kiekvieną sezoną, tačiau ištikimi lankytojai bet kuriuo laiku gali rasti savo mėgstamų patiekalų: tuno ar jautienos tartarą, taip pat burrata su pistacijų kremu – šie patiekalai dėl populiarumo meniu išliks dar ilgam. Restoranas taip pat yra puiki vieta susiburti priešpiečių metu: nustebsite atradę kiaušinius „Benediktus“, purius varškės blynelius bei angliškų pusryčių variantus.

14Horses

Šiame restoranėlyje rasite geriausius pusryčius, priešpiečius ar vakarienę. Meniu nėra platus, tačiau įkvėptas baltų tradicijų ir paruoštas naudojant ekologiškus lietuviškus produktus, kurių dauguma auginami restorano ūkyje. Kai tiek daug dėmesio skiriama kokybei, net tradicinės silkės skonis tampa šiek tiek kitoks. Keptas grikių risotas arba traški, sultinga šoninė puikiai dera su Baltijos šalių alumi, ūkininkų pagamintu sidru ir rūšiniais vynais. Restoranas turi kai ką paruošęs ir vaikams – mažąjį meniu su patiekalais, kuriuos mėgsta visi.

Telegrafas

Įsikūręs viename iš nuostabiausių Vilniaus objektų – „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ – restoranas „Telegrafas“ sukuria puikią harmoniją tarp istorinės praeities ir šiuolaikiškos dvasios. Meniu yra įkvėptas skirtingų pasaulio šalių – europietiška virtuvė atvira kulinariniams netikėtumams, ją papildo azijietiški skoniai bei lietuviškos tradicijos. Vietiniai produktai yra dėmesio centre, nes virėjas Vytautas Alekna atsigręžia į gamtą, pridėdamas žiupsnelį savo kelionių ir vaikystės prisiminimų, taip sukurdamas naujus ir modernius skonius. Trejus metus iš eilės geriausiu Lietuvos someljė pripažintas Martynas Pravilonis padeda išsirinkti labiausiai prie patiekalų derančius vynus, kurie lydi restorano svečius į nepakartojamą autentiškų kulinarinių atradimų kelionę.

Da Antonio 

Kadaise garsus picos restoranas, šiuo metu „Da Antonio“ siūlo daugybę užkandžių, mėsos ir žuvies patiekalų, taip pat įspūdingą desertų sąrašą. Restorane siūlomi tradiciniai itališkos virtuvės patiekalai su žiupsneliu modernumo. Šefo Dmitrij Babenko gaminami patiekalai galėtų sužavėti netgi tikrą italą. Savo virtuvėje jis nuolat eksperimentuoja – kiekvieną sezoną į meniu įtraukia vis naujų patiekalų, o kurdamas naujus skonius įkomponuoja neįprastų produktų. Vieni pagrindinių „Da Antonio“ restorano patiekalų – ravioliai. Nors jų įdarai yra įprasti, tačiau formos – unikalios. Restorane taip pat yra gausus visos Italijos regionų vynų pasirinkimas.

Meat

Kaip nurodo pats pavadinimas, restorano „žvaigždė“, be abejo, yra mėsa. Sausai brandinta jautiena, mėsainiai ir tartarai numalšins jūsų alkį ir sužadins skonio receptorius. Mėsa brandinama restorano brandinimo kameroje, kuri yra pati didžiausia tokio tipo brandinimo kamera Baltijos šalyse. Lietuviškos jautienos skonis yra toks pat geras ar net geresnis nei atvežtinės mėsos. Nors pagrindinis dėmesys skiriamas mėsai, čia taip pat kepama žuvis ir gaminami vegetariški patiekalai. Priešpiečių meniu įdomesnis nei pusryčių: tradicinius „Benedikto“ kiaušinius lydi rančeros stiliaus, ispaniški ar turkiškai apvirti kiaušiniai.

Sweet Root

Vakarienė šiame restorane yra tarsi dėlionė, susidedanti iš daugybės subtilių patiekalų ir vieno kąsnio pasakojimų. Natūralūs skoniai, išgaunami iš vietinių ir sezoninių produktų,  susilieja tarpusavyje – taip tradicinis maistas atgimsta iš naujo. Lėkštėse patiekiamos daržovės ir žolelės tiesiai iš restorano sodo, uogos ir grybai – iš netoliese esančių pievų ir miškų, pasakojančių skanias pasakas. Čia visada verta sugrįžti – meniu pakeitimus diktuoja pati gamta; tik duona ir ūkininkų sviestas išlieka tas pats visus metus. Modernus pateikimas, šviesi ir rami erdvė bei nuoširdi vietinė virtuvė sukuria naują maisto tradiciją. Nenuostabu, kad „Sweet Root“ buvo išrinktas trečiuoju geriausiu restoranu Baltijos šalyse.

SOMM

Šio restorano idėja paprasta – tapai ir vynas. Kiekvienas patiekalas yra kuriamas su meile ir laikantis aukščiausių kokybės standartų. Kas svarbiau – maistas ar vynas? Vakaro meniu gali keistis porą kartų, tačiau skoniai ir toliau Jus stebins. Restorane siūlomas gausus aukštos kokybės žalios žuvies, jūros gėrybių ir mėsos užkandžių pasirinkimas. Vienas populiariausių patiekalų tarp svečių – mažos karštos keptuvės, prikrautos gardžiais maisto kąsneliais, iškeptais medinėje krosnyje. Šeši profesionalūs someljė padeda svečiams naršyti po 400 vynų sąrašą ir puikiai suderina vyną su jų pasirinktais patiekalais. Taip pat yra degustacijų meniu su atitinkamu vynu, vyksta degustacinės vakarienės, kurių metu numatomi vizitai pas vyndarius.

Ertlio namas

Šis restoranas sukuria stulbinančią galimybę nukeliauti atgal į praeitį ir leistis į gastronominę kelionę po XIII–XIX amžiaus Lietuvą. Puiki lietuviška virtuvė, šiuolaikinė kultūra ir modernios technologijos lengvai susimaišo šioje unikalioje šeimos erdvėje, įsikūrusioje istoriniame vokiečių mūrininko Jurgio Ertlio XVII-ame amžiuje pastatytame name. Pasijuskite senovės bajorais, valgydami balandieną, antis ar barščius su tortellini. Meniu priklauso nuo sezono ir keičiasi šešis kartus per metus. Patiekalai ruošiami pagal skirtingų laikotarpių receptus, o svečiams prie stalo pasakojama jų kilmės istorija. Siekiant patirti kuo autentiškesnių gastronominių įspūdžių, rekomenduojame kartu su maistu ragauti midaus arba lietuviško vyno.

Džiaugsmas

Žinomas Lietuvos šefas Martynas Praškevičius atidarė užkandinę, kurioje dalijimasis yra rūpestis. Rankomis imant maistą, ragaujant įvairius užkandžius ir spėliojant, ką sumaniai „suporuoti“ ingredientai bando jums atskleisti, sukuriama nepamirštama šventė. Viskas gaminama iš vietinių produktų, o tai reiškia, kad meniu yra sezoninis ir dažnai keičiasi. Svečiai kviečiami paragauti restorane džiovintų kumpių ar virtuvėje paruoštų marinuotų daržovių. Restorano filosofija – teikti džiaugsmą paprastu, tačiau aukštos kokybės maistu. Čia nėra jokio skubėjimo; tamsus interjeras leidžia svečiams susitelkti ties svarbiausiais dalykais: šviežiu maistu ir intriguojančiais patiekalais. „Džiaugsmas“ paskelbtas geriausiu 2018 metų Lietuvos restoranu.

Užupio picerija

Tai populiari šilta ir jauki picerija, pro kurios didelius langus atsiveria vaizdas į aplinkinius pastatus. Galite stebėti kaip čia pat, nedidelėje atviroje virtuvėlėje, virėjai pluša prie krosnies, o šiltesniais mėnesiais mėgautis maistu prie stalų lauke – tai suteikia vietai dar gyvesnę atmosferą. Picerijos meniu – ne tik gardžios picos, yra ir kitų patiekalų. Čia personalas draugiškas, o aptarnaujama greitai.