Siekdami užtikrinti efektyvesnį interneto svetainės veikimą, naudojame slapukus. Tęsdami naršymą interneto svetainėje sutinkate, kad Jūsų kompiuteryje būtų įrašomi slapukai.

Rekomenduojami restoranai

Geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtukas

© 2016 G.G photography - www.gediminasgrazys.ltGeriausiu iš geriausių šalies restoranų 2016 m. išrinkti „Stebuklai“

Per kelis mėnesius keliais etapais suskirstyto proceso metu pasitelkdami savo patirtį ir profesionalumą, akademijos nariai įvertino Lietuvos restoranų maistą ir jo patiekimą, taip pat atsižvelgė į aptarnavimo kokybę, aplinką ir gėrimų meniu. Daugiausiai ekspertų balų šiemet surinko savamokslio šefo M. Praškevičiaus „Stebuklai“ ir tai – ne stebbuklas, o ilgo ir nuoseklaus darbo nuopelnas.

„Kaip aš jaučiuosi? Suš… gerai! Noriu padėkoti savo komandai, kuri dirba nuo ryto iki vakaro, nuo pirmadienio iki sekmadienio. Ačiū!“, – atsiimdamas apdovanojimą džiaugėsi ir iš laimės vietoje nenustovėjo šefas M. Praškevičius.

„Stebuklai“ – tai vieta Vilniuje, kuri džiugina klientus nuo ankstyvaus ryto iki vėlyvaus vakaro 7 dienas per savaitę. Martynas bando prisiliesti prie kiekvieno patiekalo, kuris išeina per vadinamąjį „langelį“ ant svečių stalo. Tokio atsidavimo savo ištikimiesiems klientams išties reikia paieškoti. Tiesa, ši vieta yra iš tų, kuri neužsidaro privatiems renginiams – vėlgi, kad nenuviltų savo lojaliausių pusryčiautojų, pietautojų ir vakarieniautojų.

30 GERIAUSIŲ ŠALIES RESTORANŲ SĄRAŠAS:

30 vieta. SALVETE  CITY (Vilnius) – šefas Antonio Serra. Moderni itališka virtuvė
29 vieta. BRASSERIE DE VERRES EN VERS (Vilnius) – šefas Gediminas Andriuškevičius. Prancūziška virtuvė
28 vieta. ŠIAURĖS JŪRA  (Vilnius) – šefas Donatas Dabrovolskas. Žuvies ir jūros gėrybių restoranas.
27 vieta. LA PROVENCE  (Vilnius) – šefas Arūnas Oželis. Viduržemio jūros virtuvė
26 vieta. BISTRO 18  (Vilnius) – šefas Saulius Taučius. Europietiška klasika.
25 vieta. PALANGA SPA LUXURY (Palanga)
24 vieta. NERIJA (Nida)
– šefas Jonas Bilotas. Europietiška virtuvė
23 vieta. DIA (Kaunas) – šefas Algirdas Matačiūnas. Viso pasaulio virtuvė
22 vieta. STIKLIAI  (Vilnius) – šefas Linas Bražinskas. Europietiška virtuvė su lietuviškos virtuvės akcentais
21 vieta. DA ANTONIO  (Vilnius) – šefas Dmitrij Babenko. Moderni itališka virtuvė
20 vieta. IMPERIAL  (Vilnius) – šefė Aldona Gečienė. Įkvėpta modernios Amerikos virtuvės su italų ir prancūzų virtuvių prieskoniais
19 vieta. TIME  (Vilnius) – šefas Andrius Kubilius. Kūrybinė virtuvė
18 vieta. MEAT  (Vilnius) – šefė Indrė Medeliauskaitė. Mėsos restoranas
17 vieta. TELEGRAFAS  (Vilnius) – šefas Javier Lopez. Moderni europietiška virtuvė
16 vieta. UOKSAS (Kaunas) – šefas Artūras Naidenko.
 Naujoji lietuviška virtuvė
15 vieta. MONTE PACIS (Kaunas) – šefas Ernestas Viršilas. Viso pasaulio virtuvė.
14 vieta. MARCHE DE PROVENCE  (Vilnius) – šefas Linas Barysas. Lietuviška Viduržemio jūros virtuvė
13 vieta. BOFF  (Vilnius) – šefas Mher Gevorkjan. Didkepsnių restoranas
12 vieta. SOFA DE PANCHO  (Vilnius) – šefai Martynas Maciulevičius ir Mantas Dobradziejus. Virtuvė įkvėpta Meksikos
11 vieta. GASPAR’S  (Vilnius) – šefas Gaspar Fernandes. Moderni virtuvė įkvėpta Indijos
10 vieta. SAINT GERMAIN  (Vilnius) – šefas Gediminas Švenčionis. Prancūziška virtuvė
9 vieta. SWEET ROOT  (Vilnius) – šefas Justinas Misius. Metų laikų įkvėpta vietinė virtuvė
8 vieta. IDW ESPERANZA RESORT (Trakų raj.) – šefas Mickey Bhoite. Moderni kūrybinė virtuvė
7 vieta. ŠTURMŲ ŠVYTURYS  (Vilnius ir Ventės ragas) – šefas ir šeimininkas Česlovas Žemaitis. Šviežios žuvies restoranas
6 vieta. MOMO GRILL (Klaipėda) – šefas ir šeimininkas Vytautas Samavičius ir Valdas Anusevičius. Grill&bar restoranas
5 vieta. GASTRONOMIKA  (Vilnius) – šefas ir šeimininkas Liutauras Čeprackas. Degustacinių vakarienių („fine dining“) restoranas
4 vieta. MONAI (Klaipėda) – šefas ir šeimininkas Vytautas Samavičius. Namų restoranas
3 vieta. DINE  (Vilnius) – šefas ir šeimininkas Egidijus Lapinskas ir Žilvinas Laurinėnas . „Fine dining“ restoranas
2 vieta. DUBLIS  (Vilnius) – šefas ir šeimininkas Deivydas Praspaliauskas. Braserija ir „fine dining“ restoranas
1 vieta. STEBUKLAI  (Vilnius) – šefas ir šeimininkas Martynas Praškevičius. Grill&bar restoranas

Informacija www.30geriausiurestoranu.lt 

„White Guide“ įvertino: Lietuvos restoranai – tarp geriausių Baltijos šalyse

White Guide 2017Prestižinis Šiaurės šalių restoranų gidas „White Guide“ puikiai įvertino restoranus Lietuvoje. Tarp pirmą kartą reitinguotų Baltijos šalių restoranų, pelniusių aukščiausius reitingus, – net 6 restoranai iš Lietuvos!

Viso Lietuvoje „White Guide“ restoranų vertintojai reitingavo 10 restoranų. Aukščiausią reitingą gavo ir į geriausių Baltijos šalių 30-uko ketvirtą vietą pateko restoranas Vilniuje „Sweetroot“, šeštoje vietoje – restoranas „Gastronomika“ (Vilnius), devintoje – „Telegrafas“ (Vilnius), dešimtoje – „Monai“ (Klaipėda), dvyliktoje – „Dublis“ (Vilnius), dvidešimt antroje – „Uoksas“ (Kaunas). Taip pat „White Guide“ reitingą pelnė restoranas „Gaspar‘s“ (Vilnius), „Lauro lapas“ (Vilnius), „Monte Pacis“ (Kaunas) ir „Bučeris“ (Vilnius).

„Lietuvos ambasados Švedijoje darbuotojai mums patvirtino, kad Šiaurės šalių gurmanai, rinkdamiesi restoraną, išties labai kreipia dėmesį, ar jis turi „White Guide“ reitingą. Tai – patikimumo ir kokybės garantas. Didžiuojamės, kad net 10 Lietuvos restoranų šiemet tapo šios prestižinės bendruomenės nariais ir pateks į vadinamųjų gastronominių turistų žemėlapį. Juk išskirtinės kulinarinės patirtys tampa vis svarbesnės planuojant keliones“, – gastroturizmo tendencijas stebi Valstybinio turizmo departamento vadovė Jurgita Kazlauskienė.

Dėl dalyvavimo „White Guide“ VTD bendradarbiavo su Kauno savivaldybe ir VšĮ „GO Vilnius“. Gido restoranų vertintojus konsultavo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija.

„Baltijos šalys turi labai savitas kulinarines tradicijas, kuriomis didžiuojasi, savitas klimato sąlygas, tačiau puikiai įvaldyta praktika kuo labiau išnaudoti sezoniškumą primena Šiaurės šalių gastronominę patirtį ir galbūt net ją lenkia. Jeigu Baltijos šalių virtuvė ir toliau vystysis tokiu tempu kaip dabar, stiprins savo išskirtinumą, vis daugiau žmonių atras Lietuvą, Latviją ir Estiją kaip šalis, kurias tikrai verta aplankyti“, – įsitkinusi „White Guide“ Baltijos šalių skyriaus redaktorė Anna Michelson Bodemark.

Restoranams reitingą suteikė profesionalūs restoranų vertintojai pagal nustatytus kriterijus 100 balų sistemoje: iki 40 balų skiriama už maistą, po 20 balų už aptarnavimą, gėrimus, atmosferą restorane.

„White Guide“ reitingai – ne tik spausdintame leidinyje, bet ir svetainėje www.whiteguide-nordic.com bei mobiliojo telefono programėlėje.

Gidas „White Guide“ leidžiamas nuo 2005 m. Užsitarnavę gurmanų pasitikėjimą ir pripažinimą gido leidėjai pateikia jau 325 restoranų Danijoje (įskaitant Farerų salas ir Grenlandiją), Švedijoje, Norvegijoje, Islandijoje ir Suomijoje bei 60 restoranų Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje reitingus ir rekomendacijas 2017 m.

IMPORTANT!

PLANNING TO FLY TO VILNIUS THIS JULY-AUGUST?